Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران و استان کرمان زمینه مناسبی درخصوص کشاورزی دارند. درصورت حمایت و برنامه ریزی صحیح می توان به جای صیفی جات که هرساله بر روی دست کشاورزان می ماند بر روی تولید نهاده های دامی سرمایه گذاری کرد تا کشور از واردات بی نیاز شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، قیمت مرغ همیشه یکی از بحث برانگیزترین مباحث بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر در کنار افزایش قیمت این کالا، کمبود آن نیز به وجود آمده است. در جلوی بسیاری از مغازه های شهر کرمان مردم برای خرید مرغ می بایست در صف بیاستند. اما چرا این کمبود به وجود آمد.

سیدحسن مهدی مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان معتقد است در کارشناسی قیمت تمام شده مرغ اشکالاتی وجود دارد و این مسئله انگیزه را برای فعالان این حوزه به ویژه تولیدکنندگان کم کرده است.

وی اظهار کرد: اگر نهاده‌های دولتی تأمین نشده و ضرر و زیان مرغداران جبران نشود، سری بعد جوجه ریزی نخواهد کرد. واقعیت این است که اگر جوجه‌ریزی انجام نشود ظرف کمتر از ۴۵ روز آینده این اتفاق تکرار، مرغ کمبود شده و با قیمت بالای ۳۵ هزار تومان عرضه می‌شود و در نتیجه دود آن به چشم مردم می‌رود.

سید حسن مهدی مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان  معتقد است که ریشه همه مشکلات کمبود شدید نهاده‌های دامی است .

وی تشریح کرد: مرغداران و پرورش دهندگان مرغ گوشتی در سطح استان کرمان یک ماه پیش زیر ۴۰ درصد نهاده می‌گرفتند که در حال حاضر حدود ۲۰ روز است که سامانه بازارگاه (سامانه تخصصی ارائه دهنده نهاده‌های دامی) به طور مستقیم برای واحدهای پرورش مرغ گوشتی در حال تخصیص سامانه است و این عدد به ۵۵ درصد رسیده و مرغداران متأسفانه ۴۵ درصد کمبود نهاده‌های دامی را از بازار آزاد با ۴ یا ۵ برابر قیمت تهیه می‌کنند و قطعاً این قیمت تمام شده بالا است.

مهدی یادآور شد: در صورتی که نهاده های دامی به سهولت در اختیار مرغداران قرار گیرد، شرایط تولید مرغ تغییر خواهد کرد، با توجه به اینکه نهاده های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کشور می شود باید به سهولت و در زمان مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرند تا در تولید اختلال ایجاد نشود، پیچیدگی های نحوه عرضه نهاده دامی در سامانه بازارگاه و تاخیر در تحویل نهاده های دامی خود معضلی است که امیدواریم مسئولان وزارت جهاد کشاورزی چاره ای جدی برای آن بیاندیشند.

مهدی عباسی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کرمان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: اعتراض مرغداران به عدم رعایت عدالت در توزیع نهاده ای دامی، از سوی دیگر ناتوانی دولت در ردیابی نهاده های دولتی سبب شد تا سامانه بازارگاه به گونه ای تنظیم شود که همزمان با آغاز جوجه ریزی و ثبت در سامانه سما ، پس از تخلیه جوجه سامانه به طور خودکار سهمیه نهاده های آن ها را شارژ می کند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کرمان عنوان کرد: به دنبال سیستمی شدن تخصیص نهاده های دامی به مرغداران عملا عامل انسانی هیچ تاثیری در توزیع نهاده ها ندارد و ما در جهاد کشاورزی استانی هیچ دسترسی برای دیدن جزئیات تخصیص نهاده ها به مرغداران را نداریم.

احتکار و فساد

محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور اما به احتکار و توزیع نامناسب نهاده های دامی اشاره می کند.

وی ابراز کرد: سو استفاده های زیادی در زمینه تامین نهاده های دامی انجام شده، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هزینه شده و بخش قابل توجهی از نهاده های وارد شده در بازار آزاد توزیع شده است. علاوه بر این نظارت بر توزیع توسط وزارت صمت و جهاد کشاورزی انجام نشده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: متاسفانه فضای آلوده ای در ارتباط با تامین خوراک دام بر صنعت حاکم شده که دلیل اصلی آن عدم نظارت دستگاه های مربوطه بر نحوه توزیع است.

سینا خسروی معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: تخصیص ارز به نهاده های دامی سبب توزیع غیر عادلانه نهاده ها در بین تولیدکنندگان شده و در نهایت جوجه ریزی شرایط ثابت را طی نمی کند و مشکلات این چنینی در بازار ایجاد می شود.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بازار یک خود تنظیمی انجام می دهد و مردم در اصل تفاوت قیمت را در قالب یارانه دریافت می کنند.

ایران و استان کرمان زمینه مناسبی درخصوص کشاورزی دارند. درصورت حمایت و برنامه ریزی صحیح می توان به جای صیفی جات که هرساله بر روی دست کشاورزان می ماند بر روی تولید نهاده های دامی سرمایه گذاری کرد تا کشور از واردات بی نیاز شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بازرگانی سازمان نهاده های دامی جهاد کشاورزی استان کرمان جوجه ریزی نهاده ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری بعد از ظهر پنجشنبه در همایش روی ملی شوراهای استان ضمن تبریک این روز، اظهار کرد: یکی از مصادیق مردم سالاری دینی با انتخاب اعضای شورا توسط مردم رقم خورد.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب به سبب حضور مستشاران غربی، مردم در امور کشور و تصمیم‌سازی‌ها نقشی نداشتند، افزود: با درایتت امام راحل در قانون اساسی تشکیل شورا ابلاغ شد و اعضای شورا منشأ خیر در شهر و روستاها شدند که تلاش و کار را سرلوحه قرار می‌دهند.

عاشوری با بیان اینکه تنها هدف شوراها خشنودی و رضایت مردم و توسعه و آبادانی مناطقشان است، ادامه داد: باید با تجمیع افکار و شناسایی ظرفیت‌ها اقتصاد مقاومتی را عملاً اجرایی کنید.

وی با اشاره به شکل گیری مجمع مشورتی شوراهای استان بیان کرد: تشکیل مجمع مشورتی شوراها قطعاً در بحث جهش تولید و اقتصاد مقاومتی هر شهر و روستا بنابر ظرفیت‌های موجود می‌تواند نقش آفرین باشد.

فرماندار رشت با تاکید بر اینکه شورا تبلور عینی مردم‌سالاری دینی، ظرفیتی برای مشارکت مردم در انجام کارها و حلقه واسطی برای اجرای برنامه ریزی هایی است که شکل می‌گیرد، گفت: شوراها به عنوان نزدیک ترین نهاد به مردم تأثیرگذار بوده و در تحقق شعار سال نقش انکار ناپذیر دارند.

کد خبر 6095220

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود