Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی گفت: موسسات مالی غیرمجاز از دلایل وضعیت نامطلوب نظام تامین مالی کشور هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدحسین میرشجاعیان حسینی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سفر امروز ما به استان مرکزی در راستای راه‌اندازی مرکزی به نام مرکز ملی پایش محیط کسب و کار که مصوبه تیرماه امسال از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این مرکز وظیفه پایش محیط کسب و کار را برعهده دارد و هدف از تشکیل این مرکز 3 مرحله دارد که نخستین مرحله پیگیری شکایات مجوزهای کشوری از طریق این مرکز به صورتی که شکایات به استانداران و بالاترین دستگاه مسئول و شورای رقابت ارجاع داده شده و در7 روز کاری از طریق این مرکزی پاسخگویی می‌شود که نام آن سامانه "دادور" است.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: دومین مرحله این است که این مرکزی در واقع میز خدمات الکترونیکی ملی برای پاسخگویی به سوالات است که نام آن سامانه یاور است و سومین مرحله که اهمیت بسیاری دارد سامانه سام است که سامانه مجوزهای کشوری است که تلاش می‌کنیم سامانه یکپارچه در کشور باشد.

میرشجاعیان حسینی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه دستگاه‌های ذی‌ربط زیاد هستند هدف ما این است که این دستگاه‌ها آموزش لازم در رابطه با این سامانه‌ها را ببینند و تا دو هفته آینده سامانه دادور در اختیار آنها قرار می‌گیرد و استفاده از این سامانه‌ها هیچ هزینه‌ای ندارد و درخواست ما از دستگاه‌ها هماهنگی و دادوری در این سامانه‌ها است.

وی با اشاره به تاسیس بانک‌ها و موسسات غیرمجاز گفت: یکی از دلایل وضعیت نامطلوب موجود در نظام تامین مالی کشور وجود موسسات مالی غیرمجاز است که دولت در تعیین تکلیف آن ها جدیت کامل دارد و تاکنون کار دریافتی موسساتی که اعلام دارایی کرده‌اند انجام شده و برخی از موسساتی که هنوز اعلام موجودی نکرده و همکاری لازم را با نظام تامین مالی نداشته‌اند هنوز در وضعیت نابه سامانی قرار دارند.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: بخشی از این موسسات مالی غیرمجاز مجوزهای اولیه خود را از اداره کل کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی دریافت کرده بودند اما مجوز آن ها برای تشکیل شعب در کل کشور نبوده و تشکیل شعب متعدد موسسات مالی غیرمجاز در کشور نشان‌دهنده این است که بانک مرکزی نظارت کافی بر عملکرد این موسسات نداشته است و امروز دولت با پرداخت هزینه‌های هنگفت مجبور به پوشش آن اشتباه و کم کاری است.

میرشجاعیان حسینی با اشاره به موضوع محیط کسب وکار گفت: در رابطه با محیط کسب وکار نخستین مشکل موجود تامین مالی بوده و هدف دولت این است که با تامین مالی بتواند به این موضوع خاتمه دهد.

وی با اشاره به عملکرد استان مرکزی در بحث اقتصادی افزود: استان مرکزی در بحث اقتصاد و پایش محیط کسب وکار عملکرد مثبت و خوبی را داشته است و به سبب وضعیت صنعتی مناسبی که دارد از نظر سازماندهی دستگاه‌ها یکی از استان‌هایی است که در شرایط مطلوبی قرار گرفته و استان‌های قزوین، زنجان، فارس و آذربایجان شرقی هم دیگر استان‌هایی هستند که شرایط مطلوبی دارند.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد:  وقتی به استان‌های مختلف مراجعه می‌کنیم مشکلات در هر استان با استان دیگر متفاوت است و باید هر استان بنابر مشکلی که دارد برنامه‌ریزی مناسب برای رسیدن به شرایط مطلوب را داشته باشد.

میرشجاعیان حسینی با اشاره به تاسیس سامانه پایش محیط کسب و کار گفت: این سامانه ابتدا در استان سمنان به عنوان استان پایلوت راه‌اندازی شد و بعد از آن در استان کرمان راه‌اندازی شده است.

وی عنوان کرد: استان مرکزی سومین استانی است که سامانه پایش محیط کسب وکار در آن راه‌اندازی شده و این استان می‌توان نخستین استانی باشد که فراخوان ملی برای استفاده از این سامانه به مردم می‌دهد.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: دستگاه‌های ذی‌ربط موظف به اطلاع‌رسانی مردم در  رابطه با سامانه پایش محیط کسب وکار هستند و البته خود ما نیز ویدیوها و تیزرهایی را برای اطلاع‌رسانی آماده کرده است که در این مسیر صدا وسیما باید با ما همکاری کند.

میرشجاعیان حسینی خاطرنشان کرد: ایجاد زیرساخت‌‌ها در این مسیر 10 درصد از کار است و راهبرد آن 90 درصد از کار است و ما باید در راستای راهبرد این بحث با همکاری همه دستگاه‌ها نهایت تلاش خود را انجام دهیم.

وی با اشاره به برخورد شورای رقابت با دستگاه‌های خاطی گفت: درحال حاضر عملکرد شورای رقابت با وجود قاضی در این شورا و دادن حکم برای افراد خاطی نسبت به گذشته بهتر شده است.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: سال 92 رتبه ایران در زمینه اقتصادی رتبه 52 را بین 198 کشور داشت و بعد از آن چندسال کاهش رتبه داشتم تا رتبه کشور 118 رسید و البته دوسال است بهبود رتبه داشته‌ایم و این امر باید به سبب اهمیت محیط کسب و کار و اقتصاد مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

میرشجاعیان حسینی ادامه داد: مردم می‌توانند اعتراضات خود را از طریق سامانه پایش محیط کسب و کار به مسئولان استانی از جمله استانداران و شورای رقابت ارائه دهند و این شکایات باید در هفت روز کاری پاسخگویی شود.

وی با اشاره به معوقات بانکی گفت: بخشی از معوقات بانکی ریشه در وضعیت اقتصادی کشور دارد و زمانی که  کشور وارد رکود می‌شود تا حدی که به رشد اقتصادی 7.7 می‌رسیم این طبیعی است که بنگاه‌ها نمی‌توانند تولیدات خود را به فروش برسانند و دچار مشکلات می‌شوند.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: بخشی دیگر از معوقات بانکی مربوط به مشکلات ناشی از رکود و تحریم‌هایی است که کشور دچار آن شد و در این مسیر بانک‌ها مجبور هستند با مشتریانی که می‌توانند از این وضعیت بیرون آیند، همراهی کرده و با افرادی که از زیر پرداخت این معوقات شانه خالی می‌کنند برخورد کنند.

میرشجاعیان افزود: حرکتی که باید برای خارج شدن بانک‌ها از ریپورتینگ انجام شود و مورد تایید بانک مرکزی هم قرار دارد افزایش تعداد بنگاه‌های اقتصادی است اما تا زمانی که رتبه‌بندی اعتباری درستی در کشور صورت نگیرد،همچنان این مشکلات وجود دارد.

وی تصریح کرد: دستگاه‌ها موظف هستند که مجموع اعتبارات مالی خود را به بورس ارائه دهند و بورس نیز وظیفه دارد آن را افشا کند و بهترین عملکردی که در این زمینه مشاهده کرده‌ایم مربوط به بنیاد مستضعفان بوده که صورت مالی سال 95 خود را با دارایی حدود 45هزار میلیارد تومان و سود 2500 میلیارد تومان افشا کرد و  اگر این فرایند ادامه پیدا کند حداقل می‌توان وضعیت اقتصادی کشور را برآورد کرد.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: در بحث پروژه GDP حدود 300 شرکت وجود دارد که نسبت فروش به GDP  آنها حدود 19 درصد است.   

میرشجاعیان حسینی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان به شرط اینکه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوی ثبت شود معافیت مالیاتی دارند و درخواست آنها این است که ضوابط معاونت علمی و فناوری ریاسیت جمهوری برای ثبت این شرکت‌ها تسهیل شود.

وی با اشاره به نقش اقتصاد مقاومتی گفت: در موضوع اقتصاد مقاومتی اگر بتوانیم استفاده از ارز را کنترل کنیم می‌توانیم بازار ارز را کنترل کنیم و این امر نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.

انتهای پیام/

R41371/P1494/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۹۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • تاسیس موسسات هوشمند ترافیک در کشور
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور