Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا- رییس گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: با استقرار گمرک الکترونیک، 48 درصد اظهارنامه‌ها در مسیر سبز قرار می‌گیرد و در نتیجه، زمان ترخیص کالا از 26 به سه روز کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «فرود عسگری» عصر دوشنبه در سلسه نشست های بررسی طرح های اقتصاد مقاومتی با عنوان استقرار گمرک الکترونیک که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، افزود: همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی سامانه گمرک الکترونیک در دستور کار قرار گرفت و در چهار مرحله استقرار یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، این سامانه به طور بومی و توسط شرکت های دانش بنیان طراحی شده است و 29 سازمان به صورت بر خط با گمرک در ارتباطند.
«تولید بانک اطلاعات، شناسایی فعالان اقتصادی، کاهش زمان ترخیص کالا، افزایش کشف قاچاق کالا و مواد مخدر و رشد 37 درصدی وصول گمرک از دستاوردهای این سامانه است».
به گفته وی، سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران در 45 قانون تجارت خارجی، 15 کنوانسیون و 20 سازمان همجوار عضو است.
وی ادامه داد: انجام 12 تا 16 رویه گمرکی با حضور 22 سازمان متولی صدور مجوز و اعمال 65 نوع معافیت از دیگر اقدام های این سازمان است.

** چالش های سامانه گمرک الکترونیک
ناظر اجرای سامانه گمرک الکترونیک گفت: این سامانه از مجموع طرح های اقتصاد مقاومتی است که از سال 1392 با هدف تسهیل و تسریع نظام تجاری، همخوانی با استانداردهای بین المللی، شفاف سازی، کاهش زمان و هزینه و احقاق حقوق دولتی اجرا شد.
«خانلو» افزود: با استقرار این سامانه، تشریفات گمرکی 87 میلیون تن کالا به صورت الکترونیکی انجام شد که به ترتیب 19 میلیون تن واردات و 68 میلیون تن صادرات بوده است.
وی اضافه کرد: ذینفعان اجرای این سامانه در چهار طبقه صاحبان کالا و فعالان اقتصادی، دولت، سازمان های همکار و گمرک جمهوری اسلامی قرار می گیرند.
خانلو درباره چالش های سامانه گمرک الکترونیک افزود: به روز رسانی، پشتیبانی داده، زیرساخت های مورد نیاز برای تبادلات بین المللی و ناهمخوانی رویه های گمرکی با استانداردهای بین المللی از مشکلات مهم اجرای این سامانه است.

** اقدام های بعدی
دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این نشست گفت: کاهش هزینه، افزایش بهره وری، کاهش زمان ترخیص، بهبود فضای کسب و کار و کاهش فساد از دستاوردهای اجرای سامانه الکترونیکی گمرک کشور است.
«سیدحمید پورمحمدی» افزود: طبق اعلام بانک جهانی از نظر لجستیک بهبود 23 رتبه ای را شاهد بودیم که این مهم با کمک اجرای این سامانه محقق شده است.
پورمحمدی درباره اقدام های ضروری بعدی گفت: حذف رویه های غیرضروری، تقویت گمرک های دارای حجم بالای مبادلات، حفظ و پشتیبانی اطلاعات جمع آوری شده، تامین مالی تجهیزات مورد نیاز، رعایت استانداردهای بین المللی و ساماندهی معافیت های مالیاتی و گمرکی از اقدامات مهمی است که پس از این باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، ساماندهی واردات و صادرات و بازنگری در فعالیت های گمرکی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
اقتصام*9132*1961* گزارش: فرزانه سلامت بخش* انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری بعد از ظهر پنجشنبه در همایش روی ملی شوراهای استان ضمن تبریک این روز، اظهار کرد: یکی از مصادیق مردم سالاری دینی با انتخاب اعضای شورا توسط مردم رقم خورد.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب به سبب حضور مستشاران غربی، مردم در امور کشور و تصمیم‌سازی‌ها نقشی نداشتند، افزود: با درایتت امام راحل در قانون اساسی تشکیل شورا ابلاغ شد و اعضای شورا منشأ خیر در شهر و روستاها شدند که تلاش و کار را سرلوحه قرار می‌دهند.

عاشوری با بیان اینکه تنها هدف شوراها خشنودی و رضایت مردم و توسعه و آبادانی مناطقشان است، ادامه داد: باید با تجمیع افکار و شناسایی ظرفیت‌ها اقتصاد مقاومتی را عملاً اجرایی کنید.

وی با اشاره به شکل گیری مجمع مشورتی شوراهای استان بیان کرد: تشکیل مجمع مشورتی شوراها قطعاً در بحث جهش تولید و اقتصاد مقاومتی هر شهر و روستا بنابر ظرفیت‌های موجود می‌تواند نقش آفرین باشد.

فرماندار رشت با تاکید بر اینکه شورا تبلور عینی مردم‌سالاری دینی، ظرفیتی برای مشارکت مردم در انجام کارها و حلقه واسطی برای اجرای برنامه ریزی هایی است که شکل می‌گیرد، گفت: شوراها به عنوان نزدیک ترین نهاد به مردم تأثیرگذار بوده و در تحقق شعار سال نقش انکار ناپذیر دارند.

کد خبر 6095220

دیگر خبرها

  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است
  • برگزاری کارگاه فنی و تخصصی کاربری سامانه تیر الکترونیک e_TIR در تهران