Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:00:43 GMT

81 درصد اراضی همدان مجهز به سامانه آبیاری مکانیزه است

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۹۶۹۹

81 درصد اراضی همدان مجهز به سامانه آبیاری مکانیزه است

منصور رضوانی جلال در سخنان پیش از خطبه های عبادی و سیاسی نماز جمعه همدان افزود: سطح اراضی آبی استان همدان 253 هزار هکتار است که 163 هزار هکتار از اراضی این استان مستعد آبیاری تحت فشار است.
وی اضافه کرد: استان همدان در استفاده از روش های آبیاری تحت فشار در 10 سال اخیر رتبه های اول تا سوم را در اجرا در سطح به خود اختصاص داده و امسال نیز با استفاده از روش های آبیاری نوین برای افزایش راندمان آبیاری در سطح مزارع تلاش می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی رتبه برتر در اجرایی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را از آن خود کرده است، افزود: با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار 590 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شد.
وی با بیان اینکه در استان کشاورزان پیشرو داریم که در هر هکتار 12 تن گندم تولید می‌کنند، تصریح کرد: این در حالی است که میانگین برداشت گندم در کشور 3.5 تن در هکتار است و در همدان میانگین 4.5 تن است.
با اشاره به تحقق 141 درصد اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی استان، افزود: اهداف 25 گانه‌ اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی به طور کامل محقق شده است.
وی تصریح کرد: افزایش تولید محصولات راهبردی، افزایش تولید داخلی نهاده‌های کشاورزی، تأمین ذخایر راهبردی و تنظیم بازار، مثبت کردن تراز تجاری و حفاظت و بهره‌برداری از منابع پایه از اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: براساس برنامه اقتصاد مقاومتی سال گذشته استان همدان در تولید گندم 639 هزار و 700 تن هدف گذاری شده بود که میزان تولید به 712 هزار و 500 تن رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه افزایش راندمان در سطح از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است افزود: در تولید چغندرقند در استان همدان هدف تولید 261 هزار تن محصول بود که این میزان در سال گذشته به 351 هزار تن رسید و 134 درصد هدف محقق شد.
وی با اشاره به تحقق 118 درصد تولید دانه‌های روغنی در استان همدان، خاطرنشان کرد: براساس اهداف اقتصاد مقاومتی باید هشت هزار و 495 تن دانه روغنی در استان تولید می‌شد که 11 هزار و 700 تن محصول در استان تولید شد.
استان همدان یک هزار و 950 هکتار وسعت دارد که 46 درصد آن منابع طبیعی ، 33 درصد اراضی زراعی ، 3.7 درصد باغ ها و حدود 13.1 درصد آن نیز آیش است.
استان همدان در بخش کشاورزی یکصد هزار و 422 بهره بردار دارد که با داشتن 26 درصد اشتغال استان، سالانه حدود 4.55 میلیون تن محصول کشاورزی را تولید می کند.
7523/6993
خبرنگار: مرضیه بختیاری**انتشار: اکبر بهاروند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۹۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود و امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه جهش تولید در دیمزارهای مازندران اظهار داشت: بحث افزایش بهره وری از اراضی کشاورزی به عنوان یک استراتژی مطرح است و هم اکنون میانگین سرانه زمین در کشور 3.2 هکتار است که اگر به کمتر از این میزان برسیم با کاهش بهره وری در اراضی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه در واردات دانه‌های روغنی توسط واردات کنندگان  خرید محصولات داخلی با قیمت مصوب از کشاورزان انجام می‌شود تصریح کرد: بلافاصله پس از پرداخت وجه به کشاورزان  اجازه واردات به  شرکت‌ها داده می‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بلوک بندی اراضی کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با کوچک شدن اراضی است  و اگر می‌خواهیم به بهره وری دست یابیم به صورت پهنه بندی اراضی باید مدیریت شوند.

وی، افزود: مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی راهی بر افزایش بهره وری مزارع به شمار می‌آید.

مهاجر اظهار کرد: نیاز داریم در مازندران  کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی انجام شود.

این مسئول در ادامه تصریح کرد: درباره شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی وظیفه اصلی آن تامین نهاده‌های کشاورزی نظیر کود و سم بوده که باید بر اساس رسالت اصلی عمل کنند.

بابک مومنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این جلسه رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد.

مومنی همچنین افزود: تامین و تولید بذر محصولات کشاورزی استان با مباشرت شرکت خدمات حمایتی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند