Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@22:25:07 GMT

سامانه طرح کارورزي از هفته آينده رونمايي مي شود

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۲۵۷۱

خبرگزاري آريا - وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با اشاره به اينکه سالانه حدود 800 هزار نفر وارد بازار کار مي شوند، گفت: از اين ميزان حدود 75 درصد افراد تحصيل کرده دانشگاهي هستند، در عين حال دولت وظيفه دارد با سياست گذاري هاي مناسب شرايط اشتغال مورد انتظار جوانان را فراهم کند که اين موضوع نيز به پيچيدگي هاي نياز بازار کار افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعي، دکتر علي ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و رييس کارگروه اشتغال ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي بعداز ظهر امروز در نشست رسانه اي با حضور خبرنگاران شرکت کرد و برنامه هاي اشتغال دولت را تشريح کرد.
دکتر علي ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي ضمن تشريح مصوبات امروز جلسه مشترک ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي و شوراي عالي اشتغال در ادامه از رونمايي سامانه طرح کارورزي از شنبه هفته آينده ، کد شناسايي ايرانيان، "طرح تامين مالي خرد " و طرح "روستا - تعاون" خبر داد.
در اين جلسه که در نهاد رياست جمهوري برگزار شد، علاوه بر دکتر ربيعي ، آقامحمدي عضو ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ، دکتر عيسي منصوري معاون توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، دکتر ميرزايي معاون اقتصادي وزير تعاون، مهندس حميد کلانتري معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي حضور داشتند.
دکتر علي ربيعي در ابتداي اين جلسه اظهار کرد: اين جلسه پيرامون اشتغال و در سال اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال به خاطر اهميت موضوع اشتغال برگزار شده است ؛ از دو، سه سال گذشته با روند پيچيدگي بازار اشتغال مواجه شديم که طي سال‌هاي آينده نيز با اين پيچيدگي مواجه هستيم لذا در اين راستا نيازمند برنامه ريزي در جلسات ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي بوده و به صورت فراقوه اي آن را دنبال خواهيم کرد .
وي در ادامه با اشاره اين که امروز جلسه مشترک شوراي عالي اشتغال و ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي به رياست اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور برگزار شد ، طرح‌هاي جديد در حوزه اشتغال مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
اشتغال علاوه بر تمرکز بر سياست‌هاي مالي، توليد، سرمايه‌گذاري، سياست‌هاي پشتيباني و سياست‌هاي فقرزدايي، نيازمند طرح‌ها و سياست‌هاي مکمل نيز است؛ چرا که امروز هم سياست‌هاي کلان اقتصادي و هم سياست‌هاي اجتماعي متأثر از پديده اشتغال هستند.
ربيعي با اشاره به نامگذاري سال 96 با عنوان «اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال» با هوشمندي رهبر انقلاب گفت: با توجه به جهش متقاضيان نيروي کار، اگر نتوانيم بين عرضه و تقاضاي نيروي کار تعادل ايجاد کنيم، در آينده با آسيب‌پذيري‌هاي جدي مواجه خواهيم شد، چرا که امروز در دوره تاريخي از بازار کار قرار داريم.
دوره تاريخي بازار کار
رئيس کارگروه اشتغال ستاد اقتصاد مقاومتي با اشاره به جلسه امروز مشترک ستاد اقتصاد مقاومتي و شوراي عالي اشتغال در محل نهاد رياست جمهوري تصريح کرد: مباحث متعددي در جلسه امروز برگزار شد که جهت‌گيري‌هاي طرح‌هاي اشتغال را مورد بررسي قرار داديم و با مصوبات جلسه امروز، سه طرح در حوزه اشتغال رونمايي مي‌شود.
وي با اشاره به ويژگي‌هاي دوره تاريخي بازار کار که امروز با آن مواجه هستيم، گفت: به رغم اينکه علائم خوبي در تحقق رشد اقتصادي با آن مواجه هستيم، اما امروز با پديده‌اي در بازار کار دست و پنجه نرم مي‌کنيم که صرفاً رشد اقتصادي تأثير چنداني نمي‌تواند در اشتغالزايي داشته باشد؛ از طرفي براي تحقق رشد اقتصادي، حدود 770 هزار ميليارد تومان منابع مالي پيش‌بيني مي‌شود که با توجه به منابع مالي، صرفاً نمي‌توان منتظر ماند تا با بزرگ شدن کيک اقتصاد کشور، اشتغالزايي ايجاد شود. بنابراين بايد منابع و طرح‌هاي مکمل براي خروج از بحران فعلي بيکاري در نظر گرفت.
ربيعي افزود: اتفاق ديگري که در بازار کار رخ داده بحث تحولات جمعيتي است که اين تحولات در دنيا نيز بازار کار را تحت تاثير قرار مي دهد؛ امروز جمعيت جوانان متولدين دهه 60 بيش از 9 ميليون نفر است که اين افراد در دهه 80 وارد بازار کار شدند اما در آن دهه دولت نتوانست پاسخ مناسبي به اشتغال اين افراد دهد. در عين حال با اتخاذ سياست هاي آموزش عالي و ورود جمع کثيري از جوانان به دانشگاه ها با يک تاخير فاز در ورود جوانان جوياي کار به اشتغال مواجه شديم. در آن زمان من به عنوان استاد دانشگاه در مقطع کارشناسي ارشد تدريس مي کردم و در حالي که جمعيت متداول هر کلاس در مقطع کارشناسي ارشد حدود 10 تا 12 نفر است در آن زمان بعضا جمعيت کلاس ها به حدود 70 نفر مي رسيد؛ اين جمعيت امروز به تدريج وارد بازار کار مي شود و يکي از پيچيدگي هاي امروز دولت در اشتغال زايي همين جمعيت انباشت بيکار از سال هاي گذشته است.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با اشاره به اينکه سالانه حدود 800 هزار نفر وارد بازار کار مي شوند، گفت: از اين ميزان حدود 75 درصد افراد تحصيل کرده دانشگاهي هستند، در عين حال دولت وظيفه دارد با سياست گذاري هاي مناسب شرايط اشتغال مورد انتظار جوانان را فراهم کند که اين موضوع نيز به پيچيدگي هاي نياز بازار کار افزوده است.
وي افزود: از طرفي با منابع محدود مالي مواجه هستيم و منابع حاصل از فروش نفت، انرژي و ماليات در بودجه مشخص است؛ بنابراين به يک نگرش و رويکرد جديد در مواجهه با بازار کار نياز داريم.
اين عضو کابينه دولت يازدهم با بيان اينکه بر اساس برنامه ششم توسعه سالانه دولت بايد 8 دهم درصد از نرخ بيکاري بکاهد، به طوري که تا پايان برنامه يعني سال 1400 نرخ بيکاري به حدود 8 درصد برسد، گفت: بر اساس تکليف قانون، دولت بايد سالانه حدود 970 هزار شغل ايجاد کند که ايجاد اين ميزان شغل متکي به نوعي از سياست هاي مکمل بازار کار در کنار رشد اقتصادي است.
شناسايي ظرفيت هاي خالي اشتغالزايي يکي از برنامه هاي طرح اشتغال فراگير است همچنين با تمهيدات انجام شده به تمام بيکاران در سن کار کد اشتغال اختصاص مي يابد که اين طرح به صورت پايلوت در سال گذشته در استان لرستان اجرايي شد که در سال جاري به سراسر کشور تعميم داده مي شود. در حال حاضر حدود 800 هزار نفر در کاريابي هاي سراسر کشور ثبت نام کرده اند که با اختصاص کد اشتغال به اين افراد مهارت هاي آنها، شغل مورد انتظار و همچنين منطقه مدنظر متقاضي شغل شناسايي مي شود. يکي ديگر از مصوبات امروز جلسه مشترک ستاد و شوراي عالي اشتغال اين بود که استان هاي داراي بالاترين نرخ بيکاري شناسايي مي شوند ضمن اينکه بسته هاي حمايتي خاص در جهت توسعه اشتغال براي اين استان ها ارائه مي شود. طرح تامين مالي از ديگر مصوبات جلسه امروز بود و تاسيس 6 هزار صندوق تامين مالي خود در سراسر کشور پيش بيني شده که در حال حاضر دو هزار صندوق تاسيس شده است که اين صندوق ها با حمايت هاي مالي دولت و همچنين اجتماعات محلي در قالب تعاوني ها مي تواند منابع مالي مورد نياز کسب و کارهاي کوچک را تامين کند. در سال گذشته 41 هزار شغل از طريق اين تعاوني ها ايجاد شد.
همچنين در قالب طرح «روستا-تعاون» نيز ظرفيت هاي اشتغالزايي در هزار روستا پيگيري مي شود . طرح کارورزي يکي ديگر از طرح هاي مدنظر براي ايجاد اشتغال است که در سال گذشته در سه استان گلستان، قزوين و کردستان اجرا شد در راستاي اجراي اين طرح سامانه طراحي شده که از شنبه هفته آينده در سراسر کشور رونمايي مي شود. تجربه اجراي اين طرح در سه استان مذکور حکايت از آن دارد که 70 درصد افرادي که در قالب اين طرح جذب بازار کار شدند توسط کارفرمايان در شغل خود ماندگار شدند.
دسترسي به سامانه طرح کارورزي از طريق آدرس https://eshteghal.mcls.gov.ir قابل دسترس است و در قالب اين طرح فارغ التحصيلان دانشگاهي مي توانند ثبت نام کنند که در صورت جذب توسط کارفرمايان در کارگاه ها 30 درصد از حقوق اين افراد توسط دولت پرداخت خواهد شد.
آموزش در محيط کار واقعي از ديگر طرح هاي اشتغال زا است و بيشترين خدمات اين طرح در حوزه اشتغال خدمات مولد و صنوف است به طوري که کارفرماياني که افراد را جذب مي کنند، بيمه حوادث اين افراد توسط دولت پوشش داده مي شود. در طرح ديگري که پيش بيني شده تعدادي از افراد به صنوف معرفي مي شوند که حق بيمه کارفرما توسط دولت پرداخت خواهد شد که اين معافيت مالياتي به تناسب مشاغل مختلف مي تواند کمتر از يک سال يا بيشتر از يک سال باشد.
طراحي سامانه کاريابي مجازي هم از ديگر برنامه هاي ما است و متولي اجراي اين طرح سازمان آموزش فني و حرفه اي خواهد بود که پس از تاييد صلاحيت حرفه اي افراد و ارائه مدرک به آنها، کارجويان به واسطه اين سازمان به کارفرمايان معرفي مي شوند.
متاسفانه در موضوع تحقق رشد اقتصادي در دولت قبل 60 درصد نسبت به هدف گذاري برنامه عقب هستيم که اين عقب ماندگي به دولت يازدهم موکول شد ضمن اينکه افزايش نرخ مشارکت اقتصادي که يک امتياز مثبت در اقتصاد تلقي مي شود اکثرا به جمعيت بيکار اضافه کند.عدم اتصال بازار کار به بازارهاي جهاني و گران بودن قيمت تمام شده توليد در سال هاي گذشته از ديگر علل افزايش نرخ بيکاري است و علاوه بر اين تجربه کشورهاي دنيا در زمينه تحقق رشد اقتصادي نشان داده کشورهايي که با پديده بيکاري مواجه هستند به رغم اينکه در طي چند سال با رشد اقتصادي مطلق مواجه شدند اما آثار افزايش بيکاران تا سال ها بعد همچنان ادامه دارد و به دليل اينکه در دولت قبل با رشد منفي اقتصادي مواجه بوديم آثار افزايش نرخ اشتغال تا چند سال همچنان پابرجاست. به طوري که از سال 92 هر چند نرخ اشتغال افزايش يافته اما اين ميزان متناسب با نياز بازار کار نبوده است. طرح کارانه نيز در تاريخ پنجم بهمن سال گذشته در جلسه شوراي عالي اشتغال به تصويب رسيد که در قالب اين طرح ما به افراد پول نمي‌دهيم بلکه سياست هاي حمايتي از کارفرمايان در قالب اين طرح در دستور کار قرار دارد.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۲۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده

تین نیوز

رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، مهدی ضیغمی درخصوص زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی بیان کرد: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

ضیغمی افزود: خودروهای برقی فعلا در سامانه عمومی عرضه خواهد شد و سپس در سامانه مخصوص خودروهای برقی عرضه خواهد شد.

وی در مورد این که چرا خودروهای برقی در سامانه ای جدا عرضه خواهد شد، گفت: برای این که بتوان تبلیغات بیشتری درباره این خودروها انجام داد و مشخصات و ویژگی این خودروها را بیشتر و بهتر توضیح داد و در این زمینه فرهنگ سازی شود.

مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت بیان کرد: با شورای رقابت صحبت هایی داشته ایم تا عرضه خودروهای برقی تسهیل شود؛ همچنین درخواست کرده ایم که برای خودروهای برقی بحث بلوکه کردن پول و داشتن پلاک فعال حذف شود که در حال بررسی است؛ تا آن زمان خودروهای برقی در همین سامانه فعلی عرضه می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ورود موج‌ های رگباری شدید به کشور از هفته آینده
  • ورود موج‌های رگباری شدید به کشور از هفته آینده
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی در خوزستان تا هفته آینده
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • کاهش ۵ درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی از هفته آینده
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده